Test de speelplekken bij jou in de buurt

Kom in actie voor samen spelen bij jou in de buurt! De Speeltuinbende laat zien hoe leuk samen spelen is én zet zich in om dit in hun eigen buurt voor elkaar te krijgen. Hoe toegankelijk is jouw speelplek?

Doe de Speeltuinbende test en laat je horen!

Wat heb je nodig?

Print de testkaart en het testbordje uit. Het eerste speelplezier begint al hier: knutsel je eigen testbordje! Neem de testkaart, testbordjes en fotocamera mee naar de speelplek.

We gaan de Speelplek testen!

Met testbordjes in de hand laten de kinderen zien waar je wel en niet leuk samen kunt spelen. Maak hier foto's van en schrijf op waarom dit wel of niet leuk is. Je kan bijvoorbeeld verschillende speeltoestellen uitproberen maar je kunt ook samen spellen verzinnen en kijken of je deze hier goed kunt uitvoeren en of elk kind mee kan spelen.

We gaan de Speelplek beoordelen!

Als iedereen is uitgespeeld pak je de testkaart erbij. Scoor de vragen op de voorkant en licht op de achterkant je antwoorden toe. Wat heb je ontdekt tijdens het testen?

Wat kun je met de resultaten doen?

Heb je nog wel wat verbeterpunten voor je speelplek? Of is deze juist helemaal fantastisch? Laat van je horen! Deel je bevinding bijvoorbeeld met de speeltuineigenaar, met de gemeente of met de buurtorganisatie. Samen kan je ervoor zorgen dat jouw buurt één grote samenspeelplek wordt!

Wij ontvangen ook graag de resultaten met foto!

Heb je vragen? Bel of mail de Bendeleider van de Speeltuinbende: bendeleider@speeltuinbende.nl.

 

Samenspelen - Handicap - Speeltuinbende