Samenspeelboxen voor veel samenspeelplezier!

Wat is er nou leuker dan samen spelen? In samenwerking met de Speelkanjers, hebben we speelboxen ontwikkeld met leuke en inspirerende materialen die staan voor gegarandeerd samenspeelplezier. Al het materiaal is (en wordt) uitvoerig getest door kinderen met en zonder beperking. Samen spelen is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam voor alle kinderen. De Samenspeelboxen dragen eraan bij dat geen enkel kind buitenspel staat.

Vervolg op Samenspeelkist
In 2021 lanceerde de Speeltuinbende tijdens de Samenspeeldagen de eerste Samenspeelkist om buiten mee te spelen. Bij 20 speelplekken in het land beleefden kinderen volop plezier met de kist. De nieuwe samenspeelboxen met vernieuwde inhoud zijn een vervolg hierop. Het doel blijft hetzelfde: ervoor zorgen dat alle kinderen, met en zonder handicap, actief mee kunnen spelen. De boxen helpen gezinnen en organisaties om kennis te maken met samen spelen en om samen spelen in hun buurt op gang te brengen.

Deskundige partners
De samenspeelboxen zijn in samenwerking met een groep deskundige partners (verder) ontwikkeld, onder de naam Speelkanjers. Zo is er nauw samengewerkt met Stichting in Actie, die ruime ervaring heeft met het ontwikkelen van samenspeelboxen. Eerder brachten zij de EMB-box uit (voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking). Onze andere deskundige partners zijn Rijndam Revalidatie en mytylschool De Brug. Met hun expertise en die van een grote groep betrokkenen, brachten we wensen en tips voor de inhoud in kaart. Daarmee hebben we een box samengesteld voor buiten: in de vorm van een kliko, én voor binnen: in de vorm van een koffer.

Inhoud samenspeelboxen
De ‘buitenspeelkliko’ bevat materiaal om samen op een pleintje of in een speeltuin mee te spelen. Zoals een grote opblaasvoetbal, tikstokken en een parachute. Het leuke van de kliko is, dat je hem achter je rolstoel kunt hangen en zo kunt vervoeren naar een speelplek of de speeltuin! De ‘binnenspeelkoffer’ heeft ook wieltjes en een handvat. De koffer zit boordevol leuke materialen zoals een pianomat, dobbelstenen en een verteltas. Beide boxen hebben daarnaast een pictokaart en praatknop, en een bandje waarmee je bijna alles kunt vasthouden. En verder heel veel speeltips!

Image
Kliko & koffer

Wil jij als organisatie of speeltuinbestuur de buitenspeelkliko of binnenspeelkoffer eens uitproberen? Stuur dan een mail naar info@speeltuinbende.nl. Speeltuinbendeleden kunnen ook gratis de binnenspeelkoffer lenen. Interesse? Vul dan dit formulier in.

Ben je nog geen lid van de Speeltuinbende? Meld je dan hier aan. Je ontvangt dan regelmatig onze digitale nieuwsbrief met leuke verhalen en winacties. Als nieuw lid ontvang je ook een welkomstpakket met een Buzzy de beer sleutelhanger, een boekje vol speeltips en nog veel meer!