Stoere bendeleden

Stoere bendeleden

De Speeltuinbende is een club van stoere kinderen met en zonder beperking, iedereen is welkom. Leden van de Speeltuinbende zijn nogal verschillend. Daar houden wij van. Eén ding hebben we gemeen: we zijn dol op samen buitenspelen, ook al moeten we daar soms extra moeite voor doen. Deze stoere bendeleden vinden samen spelen ook heel erg belangrijk en vertellen graag over hoe dat eraan toegaat! Wil jij ook op de website met je verhaal? Mail dan naar de Bendeleider: bendeleider@speeltuinbende.nl.

Maarssen

Bendelid

Mijn naam is Jennifer en ik ben zes jaar oud. Ik woon samen met mijn papa, mama en poes Lola in Maarssen. Ik heb epilepsie. Ik heb veel leuke hobby’s zoals buitenspelen, spelen met vriendjes, zwemmen en turnen. Tikkertje en monopoly spelen met mijn buurtkindjes en mijn beste vriendinnetje. Dat vind ik het leukst om te doen. Ik ben trots op het feit dat ik super goed kan skeeleren. Ik wil later graag dokter worden, zodat ik iedereen kan helpen die ziek is! "Ik ben trots op het feit dat ik super goed kan skeeleren"

Uden

Bendelid

Hoi, ik ben Pien en ik ben 8 jaar oud. Ik woon samen met mijn papa, mama en mijn broer Gijs in Uden. Ik hou van zwemmen, dansen en koken. Ik heb het syndroom van Down. Ik speel graag samen met mijn broer Gijs, mijn buurmeisje en met mijn klasgenootjes. Ik speel het liefst buiten, zo hoog mogelijk springen op de trampoline of gezellig verstoppertje spelen met mijn klasgenootjes in de speeltuin in de wijk. Ik kan heel goed koken en zwemmen, daar ben ik super trots op! Ik zou later graag bij Brownies en Downies willen werken, als chef in de keuken om heerlijke gerechten te kunnen maken voor de gasten! "Ik kan heel goed koken en zwemmen, daar ben ik super trots op!"

Augustinusga

Bendelid

Hoi, ik ben Mirthe en ik ben 12 jaar oud. Ik ben een open, vrolijk en sociaal meisje. Ik ben doof maar hoor met mijn twee Cochlear Implantaten en kan ook prima praten. Daarbij heb ik een rechtszijdige verlamming maar loop ik wel dankzij mijn spalk. Voor grote afstanden heb ik een rolstoel. Samen spelen Ik speel graag met andere kinderen en doe dat dan ook veel op de buitenschoolse opvang en in het logeerhuis. Ik geniet ontzettend van de momenten waarop ik kan spelen met andere kinderen! Het liefst speel ik met Playmobil en met mijn telefoon om spelletjes te spelen, te appen met vriendinnetjes, filmpjes te kijken en muziek te luisteren! Ook zit ik op RaceRunning bij een atletiek vereniging.

Dordrecht

Bendelid

Hoi, ik ben Luuk en ik ben 8 jaar oud. Ik woon samen met mijn broertje Noud en mijn ouders in Dordrecht. Ik heb Cerebrale Parese, ik zit in een rolstoel en kan mijn linkerhand niet zo goed gebruiken. Desondanks kan ik heel goed gamen, dat is mijn grootse hobby! Later wil ik professioneel gamer worden. Ook vliegeren ben ik erg goed in. Binnenkort ga ik de Picoo testen, daar heb ik superveel zin in. Al met al zit ik echt niet stil! Ik zwem regelmatig en ik ben ook erg goed in RaceRunning en zitskiën.  Samen spelen met Noud Noud is mijn jongere broertje. Hij is 4 jaar oud. Samen spelen vinden we beide erg leuk en dat doen we dan ook graag samen. Het liefst zouden we meer samen spelen in de speeltuin. Noud zou dan graag nog eens van de hoge glijbaan af willen glijden. Soms mag Noud al in zijn eentje in de speeltuin spelen, daar is hij erg trots op. Verder vindt hij het leuk om te kliederen met water, zand en lego. Mijn broertje is erg goed in lopen op zijn loopfiets.

Bendelid

Tijdens het Samenspeel event op 5 september deelde Milou haar inspirerende verhaal over waarom het zo belangrijk is dat alle kinderen, met of zonder beperking, samen kunnen spelen. Ook vertelde zij hoe zij zelf in actie gekomen is en hoe jij dit ook kunt doen!     

Barneveld

Bendelid

Ik ben Merelieke. Ik ben een vrolijk meisje en ik lach heel veel. Samen met mijn zus Jadith, mijn mama en mijn papa woon ik in Barneveld. Ik heb Cerebrale Parese als gevolg van een zeldzame chromosoomafwijking. Samen spelen Ik word het allergelukkigst van chocolade eten en keiharde muziek van Pearl Jam, The Beatles, The Doors en Foo Fighters draaien in de auto. Maar Tom&Jerry vind ik ook leuk! Samen spelen doe ik het allerliefst. Met mijn zus doen we lekker gekke dingen, zoals wilde spelletjes met mijn rolstoel of heel hoog schommelen in de ligschommel. Mijn zus is echt heel lief en speelt vaak met mij.

Rotterdam

Bendelid

Ik ben Saharsha, ik ben altijd vrolijk en heel grappig en het liefst doe ik alles zonder hulp. In de speeltuin vind ik schommelen het allerleukste! Samen met mijn papa, mama, zusje en binnenkort nog een broertje of zusje woon ik in Rotterdam. Ik kan niet zelfstandig lopen zonder mijn looprek, maar dat weerhoudt mij er niet van om heel veel te willen spelen. Samen buiten spelen Ik zou het superleuk vinden om met meer kinderen van mijn leeftijd buiten te spelen, ik heb veel fantasie en vind het heel leuk om samen denkbeeldige spelletjes te doen.

Etten-Leur

Bendelid

Mijn naam is Isis. Ik ben 12 jaar oud en ik woon samen met mijn mama en papa en onze twee honden in Etten-Leur. Ik ben gezond geboren maar toen ik zes maanden was ben ik ziek geworden. Ik heb nu moeilijk instelbare epilepsie en een stofwisselingsziekte. Daardoor heb ik moeite met praten en doen mijn spieren soms niet wat ik wil, ze gaan op slot of worden heel slap. Mijn energieniveau wisselt heel erg gedurende de dag. Leren van anderen Ik ben al jaren bij de Speeltuinbende, omdat ik het gezellig vind om dingen in een groep te doen. Dan leer ik veel van anderen. Fietsen, steppen, rennen, krijten, schommelen, voetballen, picknicken, tikkertje… Ik doe aan alles mee! Mijn moeder is er voor mij, maar ik zou het ook fijn vinden om alleen met andere kinderen te spelen. Het leukste Speeltuinbende-uitje vond ik met een grote speeltuin gebouwd van zeecontainers. We mochten van grote hoogte naar beneden tokkelen!

Maasdam

Bendelid

Hoi, ik ben Yrsa. Ik woon samen met mijn vader en moeder in Maasdam. Ik heb ernstige meervoudige beperkingen. Dat betekent dat ik in een rolstoel zit en bij veel dingen geholpen moet worden of hulpmiddelen nodig heb. Met andere kinderen samen spelen Samen spelen vind ik veel leuker dan alleen, daarom ben ik blij dat ik bij de Speeltuinbende zit. Ik kan andere kinderen goed aan het lachen maken, we hebben altijd veel lol. Hard schommelen of racen met mijn rolstoel vind ik super leuk, ik hou van snel bewegen. Maar wat ik echt heel grappig vind is mensen natspuiten met mijn volautomatische waterpistool met eenknopsbediening!

Loenen

Bendelid

Hoi, ik ben Luna uit Loenen. Ik woon samen met mijn vader Patrick, mijn moeder Paulien en broer Tim. Ik heb spina bifida en ik zit in een rolstoel. Maar gelukkig kan ik nog veel dingen doen. Bijvoorbeeld het halen van mijn A en B diploma, waar ik heel trots op ben.