Wat is de Speeltuinbende?

De Speeltuinbende is een club van kinderen met en zonder beperking, die houden van buitenspelen. Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van alle kinderen. De Speeltuinbende ondersteunt jou, je ouders, en speelplekken met advies, handige tips en brengt jullie in contact met andere kinderen en ouders op toegankelijke speelplekken bijvoorbeeld tijdens onze Samenspeeldagen.

Meer toegankelijke speelplekken

In 2011 hebben we de Speeltuinbende opgericht. We begonnen toen met een groepje enthousiaste gezinnen, met kinderen met en zonder handicap. Het doel: speeltuinen testen op toegankelijkheid. Door er te spelen ervaren de kinderen welke delen van de speeltuin wel en niet toegankelijk zijn. Op basis daarvan maken ze samen met de Speeltuinbendeleider een advies voor de speeltuin om de toegankelijkheid te verbeteren. Deze stoere club is in de loop van de jaren gegroeid tot 550 gezinnen. Zij hielpen ongeveer 100 speelplekken om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te verbeteren. En daar gaan we mee door. We stoppen niet voordat er in elke gemeente ten minste één inclusieve speelplek is. Samen voor zorgen we ervoor dat elk kind mee kan spelen, met of zonder handicap. 

Wij helpen jou en je kind een sfeer in de buurt te creëren waar iedereen zich welkom voelt, met of zonder handicap. We helpen je om in actie te komen om samen spelen mogelijk te maken. Om mee te doen aan leuke (landelijke) activiteiten of zelf lokaal een activiteit te organiseren. Kortom, we helpen je om van jouw buurt een leuke, welkome plek voor kinderen met en zonder handicap te maken waar samen spelen heel gewoon is. 

Sluit je ook aan bij de bende!

Hou je van buitenspelen? Vind je ook dat alle kinderen lekker samen moeten kunnen spelen? Sluit je dan nu aan bij de bende met je hele familie!
Door Bendelid te worden dragen jij en je gezin bij aan een samen speelcultuur waar alle kinderen gelijk zijn, erbij horen en een leuke tijd met elkaar hebben. Ieder kind, met of zonder handicap voelt zich welkom. We houden je dan op de hoogte van alle coole activiteiten die we doen. En wil je zelf ook in actie komen in jouw buurt? Dan helpen we je daarbij. 

Wat is de Speeltuinbende?