Patrick en Babs

Etten-Leur, Vriend van de speeltuinbende

Wij zijn Patrick en Bathseba, papa en mama van Isis. We wonen met onze honden Sao en Mai in Etten-Leur. Een paar jaar geleden maakten we kennis met de Speeltuinbende en meteen was er veel herkenning. Buitenspelen was niet zo gemakkelijk voor Isis als voor andere kinderen in onze omgeving. De meeste ouders konden hun kinderen vrij laten spelen, waar wij altijd overal bij moesten zijn om spierspanningen op te vangen en het onmogelijke mogelijk te maken.

Samen spelen

Onze dochter vond het samen spelen wel altijd erg fijn en vooral gezellig. Het is een erg sociaal meisje, maar al vroeg leerde ze dat niet alle kindjes met haar wilden spelen omdat ze anders was. Dat was moeilijk voor haar, maar zeker ook voor ons. We wilden de andere kinderen graag laten zien dat het wel mogelijk was om samen te spelen.

Vrienden van de Speeltuinbende Patrick en Babs

"Voor Isis is onbezorgd buiten samenspelen niet vanzelfsprekend. Wij zijn bij de Speeltuinbende om daar verandering in te brengen."

Samen spelen is zo belangrijk voor een kind. Maar hoe doe je dat als de schommel te krap wordt of de glijbaan te kort of de wip te laag? En onze dochter die dan roept: “het past wel hoor!” De tranen schieten dan soms in mijn ogen, maar ik verberg ze snel. We hopen nog lang van de Speeltuinbende te mogen genieten en met ons verhaal anderen wakker te schudden dat er kinderen zijn die niet onbezorgd samen buiten kunnen spelen. Scholen, verenigingen, gemeentes en zeker ook ouders hebben hier nog een flinke inhaalslag te maken.

Help jij ons mee? Dat zou erg fijn zijn! En wie weet zien we elkaar eens op een samenspeeldag.

Patrick en Babs